همه چیز درباره تاورکرین

همه-چیز-درباره-تاورکرین

در پروژه‌های ساختمانی در حال ساخت، نحوه اجرای پروژه و سرعت آن و از همه مهم‌تر سلامت و امنیت جانی کارکنان اهمیت بسیار زیادی برای کارفرمایان و مهندسین ساخت و ساز دارد. از این رو صاحبان پروژه از تجهیزاتی استفاده می‌کنند که در پیشبرد این اهداف موثر باشد. تاور کرین که با نام جرثقیل برجی نیز شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین تجهیز در ساخت و ساز ساختمان‌ها است. به احتمال زیاد تاکنون بارها این دستگاه را در کنار ساختمان‌های در دست ساخت دیده‌اید اما ممکن است، آن را با نام تاور کرین نشناسید.‌ این تجهیز کاربردی ضمن صرفه جویی در زمان اجرا و اتمام پروژه سبب صرفه جویی در هزینه‌های جاری صاحبین پروژه نیز می‌گردد. قطعا این دستگاه مزیت‌های قابل توجهی دارد که در این روزها در تمام پروژه‌های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به صورت جامع راجع به جرثقیل بزرگی صحبت خواهیم کرد.

 

تاورکرین چیست ؟

همان طور که گفتیم این ابزار از تجهیزات بسیار کاربردی در ساخت پروژه‌های ساختمانی، پل سازی، مخازن بتنی و فلزی و بسیاری از سازه‌های مرتفع دیگر است که دسترسی کاربران و انتقال مصالح به ارتفاعات بالاتر با جرثقیل های معمولی امکان پذیر نیست. جرثقیل برجی سرعت عمل بیشتر و همچنین طیف کاری گسترده‌تری نسبت به جرثقیل معمولی دارد و به راحتی می‌تواند بارهای سنگین را از یک نقطه بلند کرده و با سرعت در نقطه دیگری قرار دهد.

این دستگاه در سه جهت ارتفاعی، طولی و دورانی حرکت می‌کند. ضمن این که بر خلاف جرثقیل معمولی که ارتفاع ثابتی دارد، دارای ارتفاع انعطاف‌پذیر می‌باشد. این دستگاه در سه نوع ثابت، بالارونده و متحرک تولید می‌شود. تاورکرین متحرک خود شامل سه نوع مختلف ریلی، جاده‌ای و شناور می‌باشد. انواع جرثقیل‌های برجی در ظرفیت‌های مختلف تولید می‌شود. ظرفیت برخی از این دستگاه‌ها به ۲۴۰ تن نیز می‌رسد اما پرکاربردترین آن‌ها ظرفیتی بین ۳ تا ۲۰ تن دارند.

قطعات تشکیل دهنده تاورکرین

این نوع جرثقیل برجی از اجزای مختلفی تشکیل شده که می‌توان پایه، دکل یا سکشن، بازوها، اسلوینگ، قلاب، جیب، کابین و سایر تجهیزات را جز قطعات مهم برشمرد. در حقیقت می‌توان گفت عملکرد این دستگاه به حز موتورها و گیربکس، به این قطعات بستگی دارد. مهم‌ترین این قطعات پایه می‌باشد که کل ساختمان جرثقیل بر روی آن سوار است. پایه این دستگاه غالبا از جنس بتن است. سکشن یا دکل نیز ستون‌های جرثقیل را تشکیل داده و ارتفاع آن به حساب می‌یابند. دکل از قطعات فولادی تشکیل شده که ثبات جرثقیل بتنی را حفظ کرده و مانع واژگونی آن می‌گردد. در بالای دکل یک قسمت به نام واحد اسلوینگ یا واحد چرخشی تعبیه شده که چرخش چرثقیل را امکان‌پذیر می‌سازد. بازوهای این دستگاه نیز در قسمت عقب و جلو حکم نگهدارنده را داشته و قرقره‌ها بر روی آن‌ها نصب می‌شوند‌.

 

مزایای استفاده از تاورکرین

این نوع جرثقیل نقش بسیار مهمی در ساختمان‌سازی دارد. با توجه به این که این روزها ساختمان‌های مرتفع و برج‌های آسمان خراش مناطق مسکونی و نمای شهری را تشکیل داده‌اند و ساخت و سازهای این شکلی به وفور انجام می‌شود، می‌توان نقش و اهمیت این دستگاه را درک کرد. امروزه استفاده از این نوع تجهیزات سنگین  در تمام پروژه‌های ساختمانی و عمرانی به یک امر ضروری تبدیل شده است

  • کاهش فعالیت : روی کار آمدن جرثقیل‌های برجی تأثیر قابل توجهی در کاهش فعالیت‌های کارکنان و کارگران ساختمانی داشته است.‌ در نتیجه می‌توان انتظار داشت استفاده از این تجهیزات ضمن کاهش نیروی انسانی در زمان اجرای پروژه نیز تاثیرگذار است .
  • انعطاف‌پذیری: مهم‌ترین مزیت این تجهیز که سبب افزایش استفاده از آن در پروژه‌های مختلف شده است، انعطاف‌پذیری دستگاه است. شما به راحتی می‌توانید از قابلیت انعطاف‌پذیری در ارتفاع و ظرفیت این دستگاه استفاده کرده و اجسام سنگین را به راحتی در ارتفاعات بالا قرار دهید.
  • حمل و نقل راحت: تاورکرین‌ ها قابلیت جا به جایی دارند. از این رو در استفاده از این دستگاه، مشکل جا به جایی در مکان‌های مختلف وجود ندارند. در واقع تکنولوژی ساخت این جرثقیل‌ها این گونه تعریف شده است که با ظرفیت بالا و قابلیت جا به جایی در هر مکانی به سادگی و با سرعت بار شما را جا به جا کنند.
  • مقرون به صرفه بودن: این نوع جرثقیل از جنبه‌های مختلفی صرفه اقتصادی دارد. این تجهیز با سرعت و عملکردی که ارائه می‌دهد زمان به سر انجام رساندن پروژه را به حداقل می‌رساند. در نتیجه کارفرما هزینه‌های جاری کمتری پرداخت خواهد کرد. گذشته از آن جرثقیل برجی هزینه‌های نگهداری و سرویس آنچنانی ندارد. در نهایت می‌توان در دراز مدت نیز به بهترین شکل ممکن از آن بهره برد.
  • امنیت بالا: سلامت و ایمنی عوامل انسانی در پروژه‌های ساخت و ساز برای کارفرمایان و صاحبین پروژه اهمیت بسیار زیادی دارد. ایمنی که این  دستگاه ارائه می‌دهد، کاملا مطمئن بوده و میزان آن بسیار بیشتر از سایر تجهیزات ساختمانی است.

نصب تاورکرین

چنین تجهیزاتی معمولا دارای دفترچه راهنمای نصب هستند. علاوه بر آن به دلیل حفظ امنیت و اطمینان از نصب درست در محل استفاده، نصب این دستگاه‌ها توسط متخصصین آن انجام می‌شود و تأییدیه مهندسین ناظر نیز از ملزومات نصب آن است. در کل تمام مراحل نصب و مونتاژ تاور باید زیر نظر متخصصین با تجربه با رعایت تمام استانداردها صورت گیرد.‌ در اینجا نصب و مونتاژ این تجهیز سنگین را به صورت کلی بیان می‌کنیم. نصب و مونتاژ جرثقیل برجی از پایه شروع می‌شود. البته مونتاژ از پایه معمولا برای تاورهای ثابت است. مونتاژ این دستگاه با روش‌های دیگری مانند نصب بر روی ریل نیز انجام می‌شود. همان طور که پیشتر گفتیم پس از پایه بتنی به سکشن‌ها می‌رسیم. برای افزایش ارتفاع جرثقیل، سکشن‌ها به وسیله تجهیزاتی مانند جرثقبل متحرک و با بستن پیچ‌ها بر روی پایه استوار شده و افزایش ارتفاع بالابر را ممکن می‌سازند.

قطعات-تشکیل-دهنده-تاورکرین

نصب سکشن‌ها باید تا جایی ادامه پیدا کند که به ارتفاع مد نظر برسید. پس از نصب سکشن‌ها نوبت نصب قطعه زیر گردان و گردان جرثقیل می‌رسد. مونتاژ این قطعات نیز به دلیل وزن سنگین آن‌ها توسط جرثقیل متحرک انجام می‌شود. پس از نصب قطعه گردان باید کله قندی را نصب کنید. در این مرحله یک قطعه دیگر به نام کنفلس بر روی کردان سوار می‌شود. پس از نصب نیز توسط جرثقیل متحرک بالا رفته و بازوهای مهار به کله قندی وصل می‌شوند.  پس از این مرحله نیز باید قطعه شارلوت و وزنه‌های کنفلش را نصب کنید.

تعمیر تاورکرین

در دنیای صنعتی و پیشرفته امروز که ماشین آلات به عنوان منبع کار فیزیکی جایگزین عوامل انسانی شده‌اند، چندان به دور از انتظار نیست که توقع داشته باشیم این دستگاه‌ها و تجهیزات دائما آماده به باشند. مسئله اینجا است که هر چند این تجهیزات صنعتی بازدهی و بهره وری در تولید را افزایش داده اند اما از آنجا که حتما این دستگاه‌ها دارای قطعات مصرفی هستند، ممکن است دچار خرابی شده و به تعمیر نیاز پیدا کنند. از این رو برای جلوگیری از وقفه در پروسه‌های تولید و ایجاد ضعف در ساختارهای صنعتی و عمرانی، بهتر است قبل از این که کار این دستگاه‌ها به مرحله تعمیر برسد، به موقع و به صورت اصولی، نگهداری، سرویس و روانکاری شوند. اهمیت تعمیر جرثقیل‌های برجی آسیب دیده زمانی اهمیت می‌یابد که رقابت در یک برهه خاص در بین سازندگان پروژه‌های ساختمانی قوت می‌گیرد.

مزایای-استفاده-از-تاورکرین

اگر این دستگاه‌ها به صورت مرتب بر اساس دستورالعمل‌های استاندارد، سرویس و نگهداری شوند، به تعمیرات سنگین نیاز پیدا نکرده و کارفرما مجبور به پرداخت هزینه تعمیرات نخواهد بود.‌علاوه بر این‌ها  تخریب ناگهانی تاور خسارت‌های جانی و مالی جبران ناپذیری به بار نخواهد آورد. بهتر است هر چند وقت یکبار دستگاه و تمام اجزای آن توسط متخصصین آن چک و بررسی شود. یک دستگاه سالم باید در پیچ‌های خود یکپارچگی داشته باشند. با توجه به اهمیت مونتاژ تاور حتما به صحب بستن پیچ‌ها توجه کنید و در صورت هر گونه مشکل جهت رفع آن اقدام کنید . با توجه به  این  که تعمیر این دستگاه یک امر تخصصی است و از آنجا که در استفاده از این دستگاه با نیروی برق سروکار دارید، بهتر است تعمیر تاورکرین را به تعمیرکار متخصص آن بسپارید.

اورهال تاورکرین

جرثقیل‌های برجی جزو تجهیزات سنگین صنعتی به شکار می‌روند و پیچیدگی‌های خاص خود را دارند. از این رو اورهال کردن آن‌ها نیز کار چندان ساده‌ای نیست و تخصص در این زمینه نیازمند است. اورهال را می‌توان تعمیرات اساسی هر وسیله‌ای دانست. وقتی از اورهال کردن تاور صحبت می‌کنیم، سر و کارمان با یک قطعه نیست بلکه هدف، بررسی و تعمیر جزء به جزء این دستگاه می‌باشد.‌ در اورهال کردن تمام قطعات مکانیکی، الکتریکی و ساختاری مورد بررسی قرار می‌گیرند. بنابراین می‌توان به این نتیجه رسید که اورهال کردن کاملا تخصصی بوده و به آموزش و تجربه نیازمند است. از آنجا که در اورهال کردن جزء به جزء و قطعه به قطعه مورد بررسی و تعمیر قرار می‌گیرد، می‌توان گفت که اورهال کردن بیشتر نقش سرویس و تعمیر برای پیشگیری از خرابی دستگاه دارد.

مهم‌ترین نکته در خرید جرثقیل برجی قیمت آن است. شما می‌توانید در سایت کرین یاب بهترین و استانداردترین انواع این تجهیزات ساختمانی را با قیمت بسیار مناسب خرید کنید. کرین یاب علاوه بر فروش خدمات اجاره، نصب و راه اندازی این تجهیزات را نیز به عهده دارد. برای دریافت هرگونه خدمات مشاوره، خرید، اجاره، نصب و تعمیر تاورکرین از طریق لینک زیر وارد سایت کرین یاب شوید.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید