تاثیر رنگ در دکوراسیون منزل

با استفاده از تاثیر رنگ در دکوراسیون منزل می توانید حال و هوای منزل خود را تغییر دهید. برای انتخاب رنگ دکوراسیون منزل یا محل کار داشتن دانش در باره رنگ ها و تاثیرات فیزیولوژیک رنگ ها تصمیم گیر ی را برایتان راحت تر می کند و رنگ های درست تری را اتنخاب می کنید.

در نگاه اول بنظر می رسد که انتخاب رنگ برای دکوراسیون راحت باشد به این دلیل که رنگ های مورد علاقه و دلخواهمان را انتخاب می کنیم ولی در بیشتر موارد عدم دانش درباره رنگ ها و ترکیب مناسب آنها ظاهر مطلوب و حرفه ای به ما نمی دهد.

در بیشتر موارد طراحان دکوراسیون داخلی دانش کافی در رابطه با رنگ ها دارند. بخوبی می دانند که هر رنگی  برای چه فضا و هدفی مناسب است چه رنگ هایی مناسب برای ترکیب با رنگ های دیگر هستند تاثیرات فیزیولوژیک هر رنگ چیست و برای رسیدن به هدف مطلوب از چه رنگی استفاده کنند.

با اضافه کردن رنگ مشخص یا ترکیبی از رنگ ها به راحتی می توانید حال و هوای خودتان و اتاقتان را تغییر دهید و یا حتی کاری کنید که اتاقتان بزرگتر یا کوچک تر بنظر رسد.

تاثیر رنگ در دکوراسیون منزل

رنگ های اصلی عبارتند از رنگ زرد، قرمز و آبی

از ترکیب رنگ های اصلی ۳ رنگ فرعی بوجود میاید:  سبز از ترکیب زرد و آبی  ، نارنجی از ترکیب زرد و قرمز و بنفش از ترکیب آبی و قرمز

از ترکیب رنگ های اصلی و ثانویه رنگ های دسته سوم ایجاد می شود که طیف وسیعی از رنگ های متفاوت را  ایجاد می کنند.

رنگ ها می توانند به ما حس و حال متفاوتی می دهند. می توانند حس اعتماد و امنیت را ایجاد کنند می توانند کاری کنند که حس راحتی داشته باشیم، سبب افزایش توانایی و تمرکزشوند و انرژی بخش باشند و یا یادآور خاطرات غم انگیز باشند.

۳ نکته مهم در باره تاثیر رنگ در دکوراسیون منزل

  • چه مدت در آنجا هستیم، چه تایمی از روز را در آنجا می گذرانیم، چه فعالیتی در آنجا انجام می دهیم و می خواهیم چه احساسی را به ما القا کند.
  • باید توجه داشته باشیم که آیا نور آفتاب وارد اتاق می شود و در چه زمانی از روز (صبح، بعد ازظهر یا سرتاسر روز که بستگی به موقعیت و پوزیشن اتاق دارد)
  • به میزان بزرگی اتاق نگاه کنیم و با توجه به آن از رنگهای روشن تر یا تیره تر استفاده کنیم. رنگ های روشن اتاق را بزرگتر نشان می دهند و رنگ های تیره یا گرم اتاق را کوچکتر نشان می دهند.

افراد درک متفاوتی از رنگ ها دارند. و عموما به طور یکسان به رنگها پاسخ می دهند ولی تاثیر رنگ ها برای هر کس  یکسان نیست.  مثلا یک رنگ مشخص می تواند بطور ناخودآگاه یادآور احساسات یا خاطرات خاصی در ما باشد و ممکن است برای شخص دیگری نیز همین گونه باشد اما احساسات و خاطرات او متفاوت باشد. مثال دیگر می تواند رنگ مشکی باشد که ممکن است حس غم وسوگواری و تاریکی در شما ایحاد کند درحالی که شخص دیگری ممکن است از رنگ های تیره و مشکی خوشش بیاد و محیط خودش را با آن رنگ ها پر کند.

بنابراین استفاده از روانشانسی رنگ ها در دکوراسیون داخلی ضمانت این نکته را نمی کند که برای هر فردی در خانه همان حس و تاثیراتی را داشته باشد که برای شما دارد.

در ادامه برخی از تاثیرات روانشناسی رنگ ها مثل قهوه ای، سفید، خاکستری، مشکی، زرد، نارنجی،قرمز، آبی و سبز را توضیح می دهیم.

تاثیر رنگ قهوه ای در دکوراسیون

با استفاده از رنگ قهوه  ای می توانید حس طبیعت و راحتی را در منزل خود القا کنید. رنگ قهوه ای معمولا از رنگ های مشکی، زرد، خاکستری،سبز، قرمز یا نارنجی و یا حتی بنفش متشکل می شود و معمولا به عنوان یک رنگ خنثی شناخته می شود. در بسیاری از مکان ها قهوه ای رنگ زمین می باشد پس بنابراین می تواند به ما حس امنیت و ثبات را بدهد. این رنگ می تواند حس گرمی را نیز القا کند.

تاثیر رنگ قهوه ای در دکوراسیون

تاثیر رنگ قرمز در دکوراسیون

استفاده از رنگ قرمز در دکوراسیون سبب افزایش سطح انرژی می شود و از این رنگ برای زمانی که می خواهید هیجانات را تحریک کنید استفاده کنید. رنگ قرمز افراد را به یکدیگر نزدیک کرده و به گفتگو تحریک می کند. در یک ورودی رنگ قرمز یک تاثیر اولیه قوی ایجاد می کند.

گفته می شود رنگ قرمز فشار خون، سرعت تنفس و ضربان قلب را بالا می برد. این رنگ معمولا سبب بالا رفتن سطح شور و اشتیاق می شود و بسیاری از افراد از آن برای آشپزخانه استفاده می کنند.

تاثیر رنگ قرمز در دکوراسیون منزل

تاثیر رنگ زرد در دکوراسیون 

رنگ زرد هم لذت نور خورشید را گرفته و هم شادی معاشرت کردن را. این یک انتخاب عالی برای طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه، اتاق غذاخوری و حمام است، جایی که انرژی زا و امید بخش است. در راهروها و ورودی ها و فضاهای کوچک، رنگ زرد می تواند احساس گستردگی و استقبال را القا کند.

با اینکه زرد یک رنگ شاد است، رنگ خوبی برای طرح رنگ اصلی نیست. مطالعات نشان میدهد که افراد در محیط های زرد رنگ بیشتر احتمال دارد که کنترل خود را از دست بدهند. همچنین به نظر می رسد نوزادان در اتاق های زرد رنگ بیشتر گریه می کنند. در مقیاس بزرگی این رنگ تمایل به ایجاد احساس ناامیدی و خشم دارد. در رنگ درمانی اعتقاد بر این است که رنگ زرد برای تحریک اعصاب و پاک سازی بدن مناسب است .

تاثیر رنگ آبی در دکوراسیون

تاثیر رنگ آبی در پایین آوردن فشار خون و سرعت تنفس و ضربان قلب است و حس آرامش و صلح را ایجاد می کند. اغلب برای طراحی دکوراسیون داخلی اتاق خواب و حمام توصیه می شود که از رنگ آبی استفاده شود.

یک نقاشی آبی که توجه خوبی به ریزه کاری رنگ دارد، می تواند سردی(افسردگی) ناخوشایندی روی دیوارها و مبلمان در سراسر فضا بیاورد به ویژه در یک اتاق که نور طبیعی کمی دریافت می کند. اگر شما رنگ آبی روشن را به عنوان رنگ اصلی برای دکوراسیون داخلی یک اتاق انتخاب کنید، باید آن را با رنگ های گرمی که برای مبلمان و پرده ها انتخاب می کنید، متعادل کنید.

در دکوراسیون داخلی منزل برای ترغیب افراد به آرامش، رنگ های آبی گرم تر مانند رنگ آبی روشن تر مانند آبی نیلگون و فیروزه ای را در نظر می گیرند. آبی به عنوان یک رنگ با اثر آرامش بخش شناخته شده است، زمانی که سایه هایی از آبی ملایم به عنوان رنگی اصلی یک اتاق استفاده می شود. آبی تیره دارای اثر متضاد است، احساس افسرگی و غم و اندوه را فرا می خواند. بنابراین از رنگ های آبی تیره در طرح رنگ اصلی استفاده نکنید.

تاثیر رنگ آبی در دکوراسیون

تاثیر رنگ سبز در دکوراسیون

در طراحی دکوراسیون داخلی رنگ سبز را آرام ترین رنگ برای چشم ها مطرح می کنند. سبز تقریبا مناسب هر اتاقی در خانه است. رنگ سبز در دکوراسیون اتاق نشیمن، مشوق باز کردن گره های روحی ست و گرمای کافی برای ترویج آسودگی و با هم بودن را نیز داراست.

رنگ سبز زمانی که به عنوان زمینه ی اصلی برای دکوراسیون داخلی فضا استفاده می شود دارای اثر آرام بخش است. این یک باوراست که سبز استرس را می کاهد و برای تمدد اعصاب به افراد کمک می کند. همچنین این باور وجود دارد که سبز به باروری کمک می کند، پس برای اتاق خواب نیز یک انتخاب عالی می باشد.

تاثیر رنگ سبز در دکوراسیون

تاثیر رنگ بنفش در دکوراسیون

رنگ بنفش در تیره ترین نمونه هایش ( برای مثال بادمجانی) گرانبها، دراماتیک و ارزشمند است. این رنگ با تجمل و خلاقیت در ارتباط است. در طراحی داخلی رنگ بنفش به عنوان یک تاکید یا رنگ ثانویه به طرح عمق می بخشد. ورژن های روشن تر بنفش مثل بنفش کم رنگ اسطخودوسی و یاسی، همان خصوصیت آرامش بخش آبی را به اتاق خواب می دهد، اما بدون خطر احساس سردی و بی روحی.

تاثیر رنگ بنفش در دکوراسیون

تاثیر رنگ نارنجی در دکوراسیون

رنگ نارنجی در دکوراسیون داخلی تداعی کننده ی هیجان و شور و شوق است، و یک رنگ انرژی زاست. هرچند این رنگ برای دکوراسیون داخلی اتاق نشمن یا اتاق خواب ایده ی خوبی نیست اما یک انتخاب عالی برای سالن ورزشی است. این رنگ تمام احساساتی را که شما در طول جریان تناسب اندام خود نیاز به رهاسازی آن دارید، به ارمغان می آورد. در فرهنگ های باستانی، این باور وجود دارد که رنگ نارنجی به درمان شش ها کمک می کند و سطح انرژی را افزایش می دهد.

تاثیر رنگ های خنثی مثل سفید و خاکستری در دکوراسیون منزل

تاثیر رنگ سفید در دکوراسیون منزل حس تازگی و تمیزی و حس صافی و آرامش را ایجاد می کند. اگر می خواهید که اتاقتان خیلی رنگارنگ نباشد و از رنگ سفید هم بیش از حد استفاده نکیند می توانید از رنگ سفید همراه با رنک های خنثی استفاده کنید. مشکی و قهوه ای و خاکستری با رنگ سفید ترکیب بسیار خوبی را می دهند.

خاکستری یک رنگ تطبیق‌پذیر است که هم در طراحی و دکوراسیون‌های سنتی کاربرد دارد و هم در محیط‌های مدرن و امروزی. البته اگر بیش از جد از رنگ خاکستری استفاده کنیم سبب القای حس خستگی در افراد نیز می شود.

تاثیر رنگ های خنثی مثل سفید و خاکستری در دکوراسیون منزل